Appendix G
Certification of Qualifying Exigency U.S. Department of Labor m“

Employment Standards Administration

For Military Family Leave Wage and Hour Division
(Family and Medical Leave Act)

VS, Wage and Hour Division

OMB Control Number: 1215-0181
Expires: XX/XX/XXX

INSTRUCTIONS to the EMPLOYER: The Family and Medical Leave Act (FMLA) provides that an employer
may require an employee seeking FMLA leave due to a qualifying exigency to submit a certification. Please
complete Section I before giving this form to your employee. Your response is voluntary, and while you are not
required to use this form, you may not ask the employee to provide more information than allowed under the
FMLA regulations, 29 C.F.R. § 825.309.

Employer name:

Contact Information:

o the : Please complete Section II fully and completely. The FMLA permits an
employer to require that you submit a timely, complete, and sufficient certification to support a request for FMLA
leave due to a qualifying exigency. Several questions in this section seek a response as to the frequency or duration
of the qualifying exigency. Be as specific as you can; terms such as “unknown,” or “indeterminate” may not be
sufficient to determine FMLA coverage. Your response is required to obtain a benefit. 29 C.F.R. § 825.310.

While you are not required to provide this information, failure to do so may result in a denial of your request for
FMLA leave. Your employer must give you at least 15 calendar days to return this form to your employer.

Your Name:

First Middle Last

Name of covered military member on active duty or call to active duty status in support of a contingency operation:

First Middle Last

Relationship of covered military member to you:

Period of covered military member’s active duty:

A complete and sufficient certification to support a request for FMLA leave due to a qualifying exigency includes
written documentation confirming a covered military member’s active duty or call to active duty status in support
of a contingency operation. Please check one of the following:

A copy of the covered military member’s active duty orders is attached.

Other documentation from the military certifying that the covered military member is

on active duty (or has been notified of an impending call to active duty) in support of a

contingency operation is attached.

I have previously provided my employer with sufficient written documentation confirming the covered
military member’s active duty or call to active duty status in support of a contingency operation.
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